Aerobic

Ce este?

Datorita specificului sau, aerobicul nu impune reguli stricte si permite o varietate de miscari si intensitati ale ritmului, adaptate conditiei fizice a organismului, motiv pentru care varsta, genul sau rezistenta fizica nu reprezinta un impediment in practicarea acestui sport. Pentru eficientizarea exercitiilor este recomandat ca acestea sa fie precedate de o serie de miscari de respiratie, menite sa ofere organismului cantitatea necesara de oxigen pentru inceperea programului. De asemenea, in cazul in care suferi de probleme cardiace, prudenta si intensitatea efortului fizic sunt moderate, astfel incat sa fie prevenite accidentele cardio-vasculare.

Beneficiile programelor de Aerobic

  • Slabesti si iti mentii greutatea
  • Alungi depresia si stresul
  • Previi afectiunile inimii
  • Previi diabetul
  • Iti protejezi oasele

Exercitii aerobic

La nivel de ansamblu, exercitiile de aerobic contribuie la cresterea rezistentei organismului, respectiv a muschilor si oaselor, care pot face fata traumelor mult mai usor, oxigeneaza in profunzime intregul tesut celular, anuleaza efectele stresului, datorita eliberarii de endorfina care are loc odata cu activitatea musculara si, nu in ultimul rand, cresc rezistenta cardiaca.

In mod particular, exercitiile de aerobic au un impact pozitiv atat asupra remodelarii si tonifierii corporale, cat si asupra starii de sanatate.